Wedstrijdverslagen 2022-2023


VKE Eizer – Gr. Vossem A  2-4

De echte derby’s liggen Eizer niet zo goed. Na het verlies van een paar maanden geleden thuis tegen Moorsel A moesten ze nu ook de duimen leggen tegen Greunsjotters Vossem A.

Dit burenduel was er eentje dat best genietbaar was. Beide ploegen gingen resoluut voor de drie punten. Vossem probeerde er al voetballend uit te komen en bij Eizer hanteerden ze te veel de lange bal zo dat ze maar weinig balbezit hadden. De eerste 20 minuten was het al Eizer wat de klok sloeg met een bal op de paal, poging die net van de doellijn werd gehaald en doelpogingen van Aussame Oulanti en Niel Soetaert. Op dat ogenblik verdiende de thuisploeg een voorsprong, maar wie de kansen niet benut krijgt meestal het deksel op de neus. Daardoor kwamen de bezoekers stilaan beter in de match en Tomas Vanderhoeven testte de vuisten van thuisdoelman Robin Schijns die zich echter niet liet verschalken. Even later kende Gilles Dewaele (Vossem) toch succes met een afstandsschot die er best mocht zijn. We waren nog geen vijf minuten ver in de 2de helft en Eizer moest een volgend doelpunt incasseren. Boeken toe zou je dan denken, maar de weerbaarheid van Eendracht Eizer stak de kop op en in dolle vijf minuten kwamen ze terug tot 2-2 via een penalty van Aussame Oulanti en een knap genomen vrije trap van Lorre Hendrickx die de Vossemse keeper het nakijken gaf. Spijtig genoeg kon Eizer dat overwicht niet vast houden en er was een fantastische doelman Robin Schijns (Eizer) nodig die met twee geweldige reddingen doelpogingen van Tomas Vanderhoeven (Vossem) kon voorkomen dat de bezoekers terug op voorsprong klommen. Iedereen leek tevreden met een gelijkspel tot dat het licht centraal achteraan uit ging bij Eizer. Twee spijtige onoordeelkundige tussenkomsten deden de thuisploeg de das om en dit kwam bijzonder hard aan bij de geel-zwarten die geen vuist meer konden maken.

Bij Eizer zitten ze al enkele weken met een tekort aan aanvallers. Speler-trainer Stijn Artois sukkelt van de ene blessure in de andere en nu viel Niel Soetaert opnieuw uit met een verrekking. Daardoor ging Sander Vangoidtsenhoven terug post vatten in de punt van de aanval zoals hij het al enkele wedstrijden deed, maar daardoor vallen er gaten achteraan in de verdediging en is het een beetje dweilen met de kraan open bij Eizer.


Eendracht Eizer – Lubbeek 1-2

Eizer verliest dit seizoen niet veel (slechts 2 nederlagen uit 11 wedstrijden), maar toch kan men niet tevreden terugblikken op de eerste periode van 10 matchen. De laatste tijd laten ze vooral op eigen veld punten liggen. Neem nu de wedstrijd van vorige speeldag thuis tegen Lubbeek. Het was een vrij evenwichtige match tot dat Lubbeek na geharrewar voor doel kon scoren. Na deze treffer bleef Lubbeek vinniger, heviger en kordater in de duels de match onder controle houden. Eizer kon daar eigenlijk maar weinig tegenover stellen.

Na de pauze kwamen de jongens van trainer Stijn Artois met een totaal andere mentaliteit uit de kleedkamers. Eizer drukte de bezoekers achteruit en deze hapten naar adem omdat de ene na de andere aanvalsgolf van de geel-zwarten hen dreigden te overspoelen. De vele hoekschoppen, vrije trappen en doelpogingen van onder andere Hannes Van Roy kenden nog geen succes. Toen de zoveelste doelpoging van Eizer tegen een bezoekende hand ging kreeg de thuisploeg een terechte strafschop. Aussama Oulant bracht de bordjes terug gelijk. Deze opflakkering kreeg wel een anti-climax toen Lubbeek vrij snel daarna terug op voorsprong klom. De thuisploeg zette daarna alles op alles om tenminste een gelijkspel uit de brand te slepen, maar zowel Stijn Artois als Sander Vangoidtsenhoven kwamen dat tikkeltje te kort om de bal over de doellijn te werken. En ze werden ook enkele keren onterecht terug gefloten door de scheidsrechter die twee buitenspelgevallen verkeerd beoordeelde in het nadeel van Eizer. Maar de ref is ook maar een mens en als je in je eentje een voetbalwedstrijd moet leiden dan gebeuren er zulke foutjes.

Met nog 5 wedstrijden voor de winterstop met onder andere het bezoek van leider KDN United (27/11), de derby thuis tegen Greunsjotters Vossem A (11/12) en de verplaatsing naar Moorsel A (18/12) voor de boeg oogt het programma nog redelijk zwaar voor Eendracht Eizer.

Statie Haacht – VK Eizer 2-2

Na de eerste nederlaag van het seizoen volgende een moeilijke uitwedstrijd bij de derde in de stand, Statie Haacht.

Het moet gezegd, na de droge zomer lag het terrein in Haacht er piekfijn bij voor een leuke wedstrijd voetbal. Eizer miste enkele belangrijke pionnen waardoor onder andere Rutger Vranken en Jari Taymans mee in de kern opgenomen werden.

VKE start slap aan de wedstrijd. Er is te weinig druk op de bal en Haacht mag te vrijuit voetballen. Al in minuut 10 krijgt thuisspeler Van Tricht te veel tijd om de bal te deponeren waar hij wil. De aanvaller wordt perfect het straatje in gestuurd en werkt af onder de doelman. 1-0. Het is een half uur zoeken voor de zwart – geelhemden, maar stilaan herstellen ze het evenwicht. Wanneer de doorgebroken Van Den Hemel de actie aangaat in de 16, gaat hij schreeuwend onderuit. Diego loopt een enkelbreuk en scheur in de ligamenten op en is meerdere weken uit. Verbazingwekkend wordt voor deze fout geen strafschop gegeven en zo blijft het tot de rust 1-0.

In de tweede helft is VKE heer en meester. De ingevallen Vranken wint alle duels op het middenveld en Oulanti krijgt eindelijk meer en meer de ruimte om de aanvallers aan te spelen. Een schitterende lob van Van Roy gaat eerst nog tegen de paal. Iets later krult hij de bal fantastisch in de winkelhaak. 1-1. VKE gaat nu volop door op zijn elan. Een nieuwe kans voor Van Roy, maar de bal gaat nipt naast. Ook op stilstaande fase is VKE 2X dicht bij een voorsprong. Na een lange uittrap van Dumon kan Sander Van Goidstenhoven alleen op doel gaan. En de centrale verdediger die depanneert op 9, mist niet! 1-2. Nog 5 minuten en VKE moet terugplooien om de lange ballen van Haacht te verwerken. In de allerlaatste minuut wil Hassan de bal ontzetten, maar de flankaanvaller van Haacht tikt net voor zijn neus de bal weg waardoor Hassan zijn tegenstander raakt in de 16. Penalty in minuut 95’en S. Criel blijft doodkalm. 2-2 is de einduitslag, alweer een domper voor VKE Eizer!

VK Eizer – Moorsel 0-2

Na drie overwinningen en één gelijkspel op rij was Eizer uitstekend aan het seizoen begonnen. Maar de laatste weken begint de motor te sputteren met 0-0 op eigen veld tegen staartploeg Korbeek Sport en 1-1 op Berg-Op. Geen man overboord natuurlijk al sloop er in de derby tegen Moorsel wel degelijk zand in de motor met de eerste nederlaag van het lopende voetbalseizoen als gevolg.

Van bij de aanvang van deze partij zag je dat de bezoekers een beetje de kat uit de boom keken. De thuisploeg probeerde voorzichtig om de boel te ontregelen. Maar na één kwartier stond het plots 0-1 na een verre uittrap van de bezoekende doelman die door de verdediging van Eizer slecht werd beoordeeld en bezoeker Runia lobde thuisdoelman Steve Dumon.

Na deze tegengoal begon Eizer aan de operatie achtervolgen. Niet dat ze Moorsel volledig onder druk konden zetten, maar de doelkansen begonnen zich wel op te stapelen. Eenzelfde spelbeeld na de pauze met Eizer die de show “net niet” verder zette. Bij de verschillende doelpogingen die ze creëerden was er een been, een lichaamsdeel, de bezoekende doelman of dat tikkeltje meeval dat je in zulke situaties wel moet hebben afwezig. Laat ons zeggen dat de efficiëntie voor doel ontbrak en ook dat tikkeltje creativiteit die van uit het middenveld soms moet komen er ook niet was.

Dat het in de 90ste minuut nog 0-2 werd is alleen goed voor de statistieken. Bij Eizer dacht iedereen aan aanvallen en de gelijkmaker lukken en dan kan je op die ene dodelijke counter lopen.

Berg-Op – VK Eizer 1-1

Op de zesde speeldag moest VKE de verplaatsing maken naar Berg-Op, een team dat in het verleden al meermaals het zwarte beest van Eizer wist te zijn. Na het doelpuntenloze gelijkspel van vorige week, wou Eizer weer aanknopen met de overwinning.
De start van de bezoekers is prima. Op het middenveld wordt vaak de tweede bal gewonnen en Eizer drukt de thuisploeg achteruit. Vele voorzetten en stilstaande fases leiden tot halve kansen, maar echt groot gevaar blijft uit. Tot een ’te verre’ voorzet van Lorre Hendrickx zomaar in de verste winkelhaak vliegt. Met een klein gelukje staat Eizer 0-1 voor en dat is ook de ruststand.

Na de pauze is het spelbeeld omgekeerd. Eizer verliest nu meer en meer de greep op het middenveld en het is Berg-Op dat vooral vanuit de tweede lijn onze doelman Dumon belaagd. Omdat Berg-Op stilaan meer risico’s moet nemen, komt er stilaan meer ruimte voor Eizer op de counter. Maar zowel Artois als Van Den Hemel missen scherpte voor doel om de wedstrijd te beslissen. En zo vaak in het voetbal gebeurt dan het onvermijdelijke aan de overkant. Een zoveelste poging uit de tweede lijn wijkt ongelukkig af op Van Roy waardoor onze doelman op het verkeerde been staat. In de laatste minuut maakt Berg-Op zo de 1-1, een grote teleurstelling voor Eizer dat deze wedstrijd altijd had moeten binnen halen.

VK Eizer - Korbeek Sport 0-0

Wie de uitslag zag zal wel even zijn wenkbrauwen gefronst hebben. Eendracht Eizer (10 punten) die niet voorbij Korbeek Sport (1 punt) geraakt. Voetbal is en blijft een onvoorspelbaar spelletje.

Tijdens de eerste helft had de thuisploeg nochtans enkele mogelijkheden om op voorsprong te klimmen, maar de doelpogingen van Hannes Van Roy, Niel Soetaert en Diégo Van Den Hemel misten een beetje precisie. Goed dat doelman Steve Dumon met een geweldige redding de openingstreffer voor de bezoekers kon verijdelen want voor hetzelfde geld was het 0-1 na 45 minuten.

Het spelbeeld veranderde niet tijdens de 2de helft. De spelers van Korbeek Sport keken niet op een foutje meer of minder en de te lakse scheidsrechter was ook niet echt bij de zaak. De verschillende beenharde en venijnige foutieve tussenkomsten van de bezoekers zorgden voor frustraties bij de mannen van trainer Stijn Artois. Ze slaagden er ook maar niet in om openingen te creëren en de soliede bezoekende verdediging uit verband te spelen. Toen Fréderik Wautraets zich dan toch kon doorzetten en hij in een ideale schietpositie kwam pakte die dekselse bezoekende doelman uit met een formidabele reflex en hij duwde het leer met een uiterste inspanning in hoekschop. Dit was de kans van de match, maar eigenlijk kon geen van beide ploegen aanspraak maken op een overwinning.

Was dit een bokswedstrijd geweest dan had Eizer gewonnen met de punten, maar dit telt niet bij deze sport die tot op heden nog altijd “voetbal” noemt.

VK Eizer - Tildonk 3-1

Laten we eerst even ons geheugen opfrissen.

Vorig voetbalseizoen had Eizer na vier speeldagen nog nul punten.

Dit jaar staat de teller al op 10 punten na 4 matchen en een voorlopige eerste plaats in de algemene rangschikking.

De knaller van de vierde speeldag vond wel in Eizer plaats omdat de bezoekers uit Tildonk dit seizoen ook nog niet verloren hadden.

De partij was eerder gesloten met wel het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar er kwam zelden doelgevaar uit voort. Bij de eerste vlijmscherpe tegenaanval van Tildonk was het wel bijna raak voor de bezoekers. Vangilbergen zag zijn poging één metertje over het doel gaan. De beste kans van de eerste helft was wel voor Eizer toen Fréderik Wautraets het leer mee gaf met Diégo Van Den Hemel die echter niet voorbij de bezoekende doelman geraakte.

Na een klein half uur moest doelman Robin Schijns (Eizer) zich laten vervangen toen hij in een duel slecht neer kwam en niet verder kon. Robbe Vandewalle was zijn vervanger en deed dat voortreffelijk.

Zo sportief en kalm de eerste helft verliep, zo bitsig en zenuwachtig de twee periode begon. En deze opstoot van adrenaline deed deugd voor het verdere verloop van de wedstrijd. Beide ploegen gingen nu voluit voor de drie punten.

Eizer klom als eerste op voorsprong via Diégo Van Den Hemel (assist van Lorre Hendrickx). Even later werd het zelfs 2-0 na opnieuw een goal van Diégo Van Den Hemel (assist deze keer van Jannick Hoymans). Het leek er op dat de thuisploeg het laken naar zich toe zou trekken, maar 10 minuten voor tijd milderde Tildonk alsnog tot 2-1. En na deze aansluitingstreffer werd het nog bibberen voor Eizer. Er werd een doelpunt van Tildonk afgekeurd wegens buitenspel (terecht overigens) en in de 90ste minuut was er een fantastische redding van doelman Robbe Vandewalle die een vrije trap knap uit zijn doelvlak hield. Bij de daaropvolgende hoekschop (iedereen bij Tildonk, inclusief hun doelman, had in het strafschopgebied van Eizer post gevat) veroverde Aussama Oulanti de bal en hij maakte het helemaal af en bezorgde de thuisploeg de duur bevochten zege.

Foto:  Doelman Robin Schijns (Eizer) moest gekwetst het veld verlaten.

Tremelo -VKE 0-0

Derde zaterdagavond op rij voor VKE: een moeilijke verplaatsing naar Tremelo! Tremelo won zijn eerste thuiswedstrijd met 3-1. Op hun grote veld voetballen is altijd anders dan op andere velden. Bij Eizer wisten ze dat het werkendag was en dat er veel moest gelopen worden. Omwille van blessures, een trouw en jobverplichtingen kon VKE niet rekenen op Wautraets, Hendrickx, Kint, Renard en Artois.

In de eerste helft moet VKE de bal vaak aan Tremelo laten. De bedrijvige El Attabi probeert enkele keren te dreigen, maar de verdediging van Eizer staat geconcentreerd te voetballen. In balbezit doet VKE te weinig met de bal. Er zijn veel slordigheden in de opbouw en ook in de omschakeling komt VKE er niet uit. Na een studieronde van een half uur een fraaie combinatie van Tremelo op hun linkerflank. Aan de tweede paal komt de aanvaller centimeters te kort om de strakke lage voorzet in doel te glijden. Eizer komt bijzonder goed weg. 

De laatste tien minuten voor de pauze neemt VKE wel stilaan over. De eerste echt geslaagde voetballende actie brengt de bal bij Hassan. Hij wil de bal voorzetten, maar de bal landt over de doelman op de deklat. Met wat meer geluk stond VKE voor aan de rust.

In de tweede helft komen er stilaan meer ruimte op het grote veld. VKE is voetballend een stuk beter dan in de eerste. De meeste gevaarlijke situaties zijn nu voor de bezoekers, maar een resem voorzetten en hoekschoppen vinden geen verlengstuk. Op het uur moet onze kapitein Lander Maigret noodgedwongen vervangen worden door Nicolas Dewilde. Ook Van Roy en Taymans worden in de strijd gegooid. De frisse spelers tonen meteen dat er veel kwaliteit op de bank zat. VKE blijft domineren, maar geraakt niet aan echte, uitgespeelde kansen. Oulanti dan maar van buiten de zestien, maar tot twee maal toe te centraal om de doelman echt in de problemen te brengen. Ook Tremelo probeer af en toe nog tegen te prikken, maar hun aanvallen hebben niet dezelfde snedigheid als in de eerste helft. 

5 minuten voor tijd dan, gevaarlijk balverlies voor Tremelo en meteen de dieptepas op Hannes Van Roy. Die snijdt perfect naar binnen om alleen richting de thuisdoelman te gaan. In de 16 wordt Van Roy compleet van de sokken gelopen door de laatste verdediger. Iedereen ziet dat het penalty is, maar de scheidsrechter fluit niet. Een onbegrijpbare beslissing daar ook heel Tremelo toegaf dat de bal op de stip moest. Zo blijft het 0-0 in Tremelo en is VKE zijn maximum kwijt. Maar met 7 punten en geen enkele verliesmatch, doet VK Eizer wel gewoon mee aan de kop van het klassement!

VK Eizer – Rotselaar B 3-2

In de tweede wedstrijd van de competitie kwam Rotselaar B op bezoek in Eizer. De wedstrijd werd, omwille van de Eizerse feesten, op zaterdagavond afgewerkt.

VKE neemt meteen een blitsstart. Rotselaar wordt meteen bij de keel gegrepen en kan niet in zijn gewenste spel komen. Balverlies op eigen helft breng de bal bij Oulanti. Met een prachtige voorzet weet hij Artois aan de eerste paal te bereiken die VKE meteen met een rake kopslag op 1-0 brengt. VKE heeft de wind mee in de eerste helft en op de lange ballen is het steeds paniek in de Rotselaarse verdediging. Een verre uittrap van Robin Schijns vliegt, gedragen door de wind, tot aan de rand van de zestien van Rotselaar. Stijn Artois controleert de bal mooi uit de lucht en knalt meteen op doel. De doelman van Rotselaar ziet de bal tussen twee benen door te laat aankomen en heeft geen reactie meer op de bal. Na een kwartier staat VKE 2-0 voor.

Daarna gaat de voet van het gaspedaal en Rotselaar komt stilaan beter in de wedstrijd zonder grote kansen te forceren. Op slag van rust nog een hoekschoep voor de blauw-gelen. Even concentratieverlies achterin bij Eizer, de bal blijft haperen voor doel en de aanvaller van Rotselaar weet het leer in doel te verlengen. 2-1 vlak voor de koffie en toch een domper voor VKE.

Rotselaar heeft nieuwe moed gevat en start het best aan de tweede helft. Nu hebben zij het voordeel van de wind en de eerste lange bal wordt achterin verkeerd verwerkt door de verdediging van VKE. Met een strak schot van schuin voor doel, maakt Rotselaar er na 50 minuten 2-2 van en alles is te herdoen voor de thuisploeg.

De reactie van VKE laat wel niet lang op zich wachten. Bij de eerstvolgende aanval wordt in eerste instantie een voorzet nog ontzet. De bal komt echter in de voeten van Artois die vanop de rand va de zestien de bal precies in het hoekje krult. VKE weer op voorsprong en nog steeds meer dan een half uur te spelen.

In dat laatste half uur is het meeste balbezit voor Rotselaar. Vaak met de lange bal proberen de bezoekers kansen te forceren, maar zonder veel succes. In de omschakeling kan VKE tot drie maal toe de wedstrijd beslissen. Onder andere een prachtige lobbal van Niel Soetaert strandt op de paal. Laatste aanval van de wedstrijd, laatste lange bal van Rotselaar. VKE krijgt de bal niet meteen weg en in het geharrewar valt de bal perfect voor de voeten van een Rotselaarse aanvaller. Gelukkig voor VKE spat zijn schot uiteen op de doelpaal en zo blijven de drie punten in Eizer. 6 op 6, een prachtige start van de competitie!

Herent B – VK Eizer: 1-2

VK Eizer startte de nieuwe competitie met een lastige uitwedstrijd bij Herent B. Herent doet het al jaren goed in het provinciaal voetbal. Recent wisten ze met hun jeugdopleiding het 3 sterrenlabel te bereiken en hun eerste ploeg promoveerde naar 1ste provinciale. In hun tweede ploeg worden jonge spelers klaargestoomd voor de stap hogerop.

In de eerste helft was Herent B de beter voetballende ploeg. Met veel beweging en snelle passing probeerden de geel-blauwen de defensie van VK Eizer te ontwrichten. VK Eizer moest met man en macht het blok bij elkaar houden, maar hield stand zonder grote kansen weg te geven. Eén gevaarlijke voorzet zoefde gelukkig alles en iedereen voorbij. VK Eizer probeerde in de omschakeling te spelen. In balbezit acteerde VKE echter nerveus waardoor vaak de bal snel verloren ging. Tien minuten voor het rustsignaal dan toch een betere periode voor Eizer. Artois krijgt de bal een tiental meter uit de 16, omspeelt 2 verdedigers maar werkt dan te zwak af. De meegelopen Wautraets stond misschien in een betere positie, maar werd niet gezien. Even later wordt een afvallende bal door Artois meteen op de slof genomen, maar de bal gaat net over. We gaan rusten bij 0-0.

Meteen na de pauze komt VKE meteen onder druk te staan. Schijns kan in eerste instantie een pegel nog uit zijn doel houden. De afgevallen bal wordt echter niet ver genoeg weggewerkt en Taveirne trapt met een halve volley de bal heerlijk mooi in de hoek. 1-0 voor Herent B. VK Eizer moet even bekomen, maar herstelt gaandeweg de tweede helft het evenwicht. Op het uur komen verse krachten Jannick Hoymans en Mathias Kint de ploeg versterken. De vrije trap die meteen volgt na de invalbeurt, levert de 1-1 op. Oulanti zwiept de bal heerlijk naar de tweede paal waar Wautraets de bal via de doelman binnen kopt. VK Eizer krijgt nieuwe energie en niet veel later kan Hoymans tot twee maal toe van kortbij besluiten, maar de doelman van Herent B heeft twee super reflexen in huis. VKE zit nu duidelijk beter in de wedstrijd en Herent B geraakt niet meer in het goede spel van de eerste helft. Na balverlies centraal, kan Hoymans de bal doorsteken op Artois die alleen op doel kan gaan. Artois heeft alle tijd om een hoek te kiezen en een kwartier voor het einde staat VKE 1-2 voor. 

In het laatste kwartier van de wedstrijd laat VKE opnieuw het balbezit aan Herent B. In tegenstelling tot de eerste helft, kan Herent B zijn beste voetbal niet meer op de mat brengen. Overhaaste pogingen uit de tweede lijn waaien ver over of zijn een makkie voor doelman Schijns. Zo gaat VK Eizer prima van start met een fel bevochten overwinning op de eerste speeldag! Volgende week ontvangen de geel-zwarten op zaterdag Rotselaar om 18u in Eizer

Wedstrijdverslagen Seizoen 2021-2022

Eendracht Eizer – BHS United: 6-1 (10/04/2022 – stopgezet)

Nog voor dat de aftrap gegeven werd sloeg het noodlot weer eens toe bij Eizer. Tijdens de opwarming moest doelman Steve Dumon noodgedwongen forfait geven nadat hij verkeerd was neergekomen op zijn schouder. Daar de vaste doelman Robin Schijns met vakantie was moest Robbe Vandewalle (eigenlijk een veldspeler) plaats nemen in het doel en hij dat dat met verve.

De partij begon gezapig en de eerste 25 minuten viel er nog maar weinig doelgevaar te noteren. Tot Eizer plots op 15 minuten tijd drie stuks in het mandje van de tegenstander deponeerde. Achtereenvolgens scoorden Thomas Probst, Lennert Hendrickx en Aussama Oulanti (op strafschop). Na deze penalty begonnen de potjes al over te koken naast de lijn en de bezoekende trainer moest van de scheidsrechter achter de afspanning na de man in het zwart verbaal te belagen. Nog voor de pauze duwde Eizer nog even door met een doelpunt van Simon Verheyden na een prachtige combinatie en dito aanval en ook de 5-0 kwam er na samenspel om vingers en duimen van af te likken, afgewerkt door opnieuw Lennert Hendrickx.

Logischerwijze was de 2de helft een maat voor niets, maar gelukkig zorgden de bezoekers nog voor enig animo toen het al 6-1 was (doelpunt van Antoine Marion). Op een goede vijf minuten van het einde werd een speler van BHS United uitgesloten na twee gele kaarten. In plaats van naar de kleedkamers te gaan nam hij plaats op het terras bij de supporters. Toen de referee hem aanmaande om naar binnen te gaan (wat volgens het reglement wel degelijk moet) kreeg de scheidsrechter het op de heupen en stuurde iedereen naar binnen. “Vijf minuten pauze”, fulmineerde hij, “en daarna zullen we de resterende vier minuten afwerken”. Inderdaad, na vijf minuten betraden de scheidsrechter en de spelers van Eizer terug het veld… maar de tegenstanders stonden al onder douche en weigerden dus om verder te spelen.

Voor de groene tafel van de voetbalbond zal nu uitgemaakt worden wat de gevolgen zijn van het wangedrag van BHS United. We moeten er wel bij vertellen dat de dienstdoende scheidsrechter ook niet helemaal vrijuit gaat. In een faire wedstrijd slaagde hij er toch in om een zevental gele kaarten te trekken, vooral voor de bezoekers. Dat was iemand die floot volgens de letters van het reglement. Op drie speeldagen van het einde is dat toch voor interpretatie vatbaar, zeker omdat beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hadden. Eizer is weer drie punten rijker en ze blijven maar stijgen in de rangschikking.

Eendracht Eizer – NV Keerbergen 3-1 (20 februari 2022)

De kentering werd al eventjes in 2021 ingezet door gelijke spelen op Gr. Vossem en Tildonk. Maar de echte ommekeer kwam er in 2022. Na een aarzelende 0-0 thuis tegen Bierbeek B volgde een deugddoende zege op het veld van Rotselaar B. En deze positieve trend van Eizer werd verder gezet door NV Keerbergen te verslaan.

In deze winderige, maar overigens heel aangename partij was het de thuisploeg die met het meeste initiatief en drive aan de match begon. En deze inzet werd ook beloond met een doelpunt van de weder optredende speler-trainer-spits Stijn Artois die na lang blessureleed terug in de basis begon.

Het verschil werd vooral (en zelfs met felle tegenwind) in de eerste 20 minuten van de 2de periode gelegd. Eerst kopte Stijn Artois op een corner het leer haarfijn in de verste hoek tegen de touwen en tien minuten later was Frederick Wautraets de auteur van een heel knap doelpunt. Hij kapte zich knap vrij door zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en van op wel 18 meter knalde hij de bal snoeihard naar de verste hoek waar dat het leer via de paal in doel belandde. Op dat ogenblik een verdiende voorsprong voor een goed en met een tomeloze inzet voetballende thuisploeg. En de score had nog veel hoger kunnen opgelopen hebben voor Eizer, maar de bezoekende doelman hield met enkele wonderlijke tussenkomsten zijn netten voor de rest van wedstrijd proper.

Door deze zege kan Eendracht Eizer min of meer met een gerust gemoed de verdere wedstrijden afwerken. Het degradatiespook lijkt zijn biezen gepakt te hebben al is het wel aangeraden om af en toe een driepunter te bemachtigen, kwestie van op safe te spelen.

Eendracht Eizer – Rapide Wezemaal 1-1 (27 februari 2022)

Op deze 19de speeldag kreeg Eizer de nummer één van de rangschikking op bezoek. Nog een opmerkelijke vaststelling is dat Wezemaal dit seizoen nog niet verloren heeft en dus was het zeker geen evidentie voor Eizer om deze tegenstander in het zand te doen bijten.

De thuisploeg, zonder trainer-speler Stijn Artois (die op vakantie was), had ongetwijfeld het meeste balbezit en ze deden er ook goede zaken mee gedurende de eerste helft. Niet alleen dat, maar ze versierden tal van doelkansen die spijtig genoeg niet verzilverd werden. Sterker nog: de best voetballende ploeg was zonder twijfel Eizer. De bezoekers hanteerden veel de lange bal en op geen enkel ogenblik kregen ze de wedstrijd onder controle.

Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, met misschien een beetje meer balbezit voor de bezoekers, al konden ze doelman Robin Schijns maar weinig aan het werk zetten. Beetje bij beetje herstelde Eizer terug het evenwicht in deze partij. En net toen het tij terug aan het keren was kregen de bezoekers een strafschop en die opportuniteit lieten ze niet liggen. Daarna zagen we wat een enorme veerkracht de mannen van Eizer voor de dag kunnen leggen. Ze bleven in hun kansen geloven en toen Aussama Oulanti weer een van zijn strakke voorzetten voor doel verstuurde kon Thomas Probst de verdiende gelijkmaker tegen de netten vlammen.

Dit was een sterke collectieve prestatie van Eendracht Eizer waarvoor ze eigenlijk te karig beloond werden. Uitblinkers noemen zou niet gepast zijn omdat iedereen van de ploeg zijn steentje heeft bijgedragen om tot dit resultaat te komen. En laten we ook niet vergeten dat de geel-zwarten nu al 8 opeenvolgende wedstrijden niet verloren hebben.

Eendracht Eizer – Langdorp 4-1 (13 maart 2022)

Laten we eens beginnen met enkele statistieken.

– Eizer zit nu aan 10 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

– Ze verloren niet meer sinds 28 november 2021.

– Na 14 speeldagen totaliseerden ze een povere 11 op 42.

– Na 7 matchen in de terugronde zitten ze al aan 15 op 21.

De ploeg (die een heel eind in 2021 met veel langdurig gekwetsten af te rekenen had) zit in een bijzonder goede periode.

Deze speeldag kwam Landorp op bezoek en ondanks dat de uitslag doet vermoeden dat het een rustige namiddag was moesten de geel-zwarten redelijk diep gaan om deze tegenstander in de touwen te krijgen.

In een vrij evenwichtige eerste helft, waarin Eizer het eerste kwartier oppermachtig was, stond na 15 minuten spelen al de 2-0 op het bord met doelpunten van Hannes Van Roy en een strafschop omgezet door Aussama Oulanti. Schaapjes op het droge dachten ze bij Eizer, maar op een subliem lobje van bezoeker Matthys had doelman Robin Schijns geen schijn(s) van kans (2-1). Even zag het er naar uit dat de partij ging kantelen in het voordeel van de bezoekers die na dat doelpunt beter in de wedstrijd kwamen.

Pasen is nog een eindje weg, maar de doelman van Langdorp deelde al geschenkjes uit toen hij heel lullig naast de bal trapte en Lorre Hendrickx scoorde waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière, al moet je wel op de goede plaats staan en alert reageren (3-1).

Tijdens een 2de helft zonder veel doelpogingen (alleen op een vrije trap moest keeper Robin Schijns bij de pinken zijn) kwam de thuisploeg zelden in moeilijkheden. Toen de ingevallen Stijn Artois de bal na een assist van Thomas Probst subtiel naast de bezoekende doelman in de verste hoek kon deponeren was de wedstrijd “in de pocket” voor Eendracht Eizer.

Meerbeek – Eendracht Eizer 0-1 (3 april 2022)

Eendracht Eizer is aan een onwaarschijnlijke terugronde bezig. Elke tegenstander komt terug met knikkende knieën op het terrein als de tegenstander Eizer is. Bij Meerbeek dachten ze er anders over en ze zouden dat laten zien op het veld. Na amper twee minuten werd hun plannetje al van tafel geveegd toen Hannes Van Roy met een listige kopbal voor de 0-1 zorgde. We moeten er wel bij zeggen dat de thuisdoelman bij dit tegendoelpunt niet vrijuit ging. Dat maakte echter de rekening van Eizer niet en de geel-zwarten van speler-trainer Stijn Artois (terug out met een blessure) voetbalden wanneer het kon en keilden het leer weg wanneer het moest.

Meer en meer werd het een fysiek duel waarbij de thuisspelers het niet nalieten om er soms nogal fel in te vliegen. Eizer liet zich niet intimideren en als het moest lieten ze voelen dat ze ook hun mannetje konden staan. De tweede helft voerde Meerbeek de druk op en het zag er meer en meer naar uit dat de gelijkmaker in de lucht hing. Gelukkig ving Eizer deze stormloop collectief op. Meerbeek kreeg wel kansen, maar deze werden vakkundig de nek omgewrongen. Op enkele minuten van het einde pakte doelman Robin Schijns uit met een geweldige redding. Dat was wel “het moment” van de wedstrijd. Gaat die bal er in dan zouden het nog hectische minuten geweest zijn, maar nu bleef het 0-1 en zorgde Eizer er voor dat Meerbeek voor het eerst dit seizoen verloor op eigen veld.

Dit was wel een collectieve glansprestatie van Eendracht Eizer. Toch een speciale vermelding voor Lander Maigret en Sander Vangoidtsenhoven die in de verdediging geen krimp gaven en sluitstuk Robin Schijns die niet zo veel werk kreeg, maar er stond op de moeilijkste momenten. Nogmaals, om niemand van de groep te kort te doen: dit was een zege van het collectieve en trainer Stijn Artois heeft samen met zijn assistenten een groep gevormd waar elke tegenstander zich de tanden stuk zal op bijten.

Eendracht Eizer – BHS United: 6-1 (10/04/2022 – stopgezet)

Nog voor dat de aftrap gegeven werd sloeg het noodlot weer eens toe bij Eizer. Tijdens de opwarming moest doelman Steve Dumon noodgedwongen forfait geven nadat hij verkeerd was neergekomen op zijn schouder. Daar de vaste doelman Robin Schijns met vakantie was moest Robbe Vandewalle (eigenlijk een veldspeler) plaats nemen in het doel en hij dat dat met verve.

De partij begon gezapig en de eerste 25 minuten viel er nog maar weinig doelgevaar te noteren. Tot Eizer plots op 15 minuten tijd drie stuks in het mandje van de tegenstander deponeerde. Achtereenvolgens scoorden Thomas Probst, Lennert Hendrickx en Aussama Oulanti (op strafschop). Na deze penalty begonnen de potjes al over te koken naast de lijn en de bezoekende trainer moest van de scheidsrechter achter de afspanning na de man in het zwart verbaal te belagen. Nog voor de pauze duwde Eizer nog even door met een doelpunt van Simon Verheyden na een prachtige combinatie en dito aanval en ook de 5-0 kwam er na samenspel om vingers en duimen van af te likken, afgewerkt door opnieuw Lennert Hendrickx.

Logischerwijze was de 2de helft een maat voor niets, maar gelukkig zorgden de bezoekers nog voor enig animo toen het al 6-1 was (doelpunt van Antoine Marion). Op een goede vijf minuten van het einde werd een speler van BHS United uitgesloten na twee gele kaarten. In plaats van naar de kleedkamers te gaan nam hij plaats op het terras bij de supporters. Toen de referee hem aanmaande om naar binnen te gaan (wat volgens het reglement wel degelijk moet) kreeg de scheidsrechter het op de heupen en stuurde iedereen naar binnen. “Vijf minuten pauze”, fulmineerde hij, “en daarna zullen we de resterende vier minuten afwerken”. Inderdaad, na vijf minuten betraden de scheidsrechter en de spelers van Eizer terug het veld… maar de tegenstanders stonden al onder douche en weigerden dus om verder te spelen.

Voor de groene tafel van de voetbalbond zal nu uitgemaakt worden wat de gevolgen zijn van het wangedrag van BHS United. We moeten er wel bij vertellen dat de dienstdoende scheidsrechter ook niet helemaal vrijuit gaat. In een faire wedstrijd slaagde hij er toch in om een zevental gele kaarten te trekken, vooral voor de bezoekers. Dat was iemand die floot volgens de letters van het reglement. Op drie speeldagen van het einde is dat toch voor interpretatie vatbaar, zeker omdat beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hadden. Eizer is weer drie punten rijker en ze blijven maar stijgen in de rangschikking.