Wedstrijdverslagen

Eendracht Eizer – BHS United: 6-1 (10/04/2022 – stopgezet)

Nog voor dat de aftrap gegeven werd sloeg het noodlot weer eens toe bij Eizer. Tijdens de opwarming moest doelman Steve Dumon noodgedwongen forfait geven nadat hij verkeerd was neergekomen op zijn schouder. Daar de vaste doelman Robin Schijns met vakantie was moest Robbe Vandewalle (eigenlijk een veldspeler) plaats nemen in het doel en hij dat dat met verve.

De partij begon gezapig en de eerste 25 minuten viel er nog maar weinig doelgevaar te noteren. Tot Eizer plots op 15 minuten tijd drie stuks in het mandje van de tegenstander deponeerde. Achtereenvolgens scoorden Thomas Probst, Lennert Hendrickx en Aussama Oulanti (op strafschop). Na deze penalty begonnen de potjes al over te koken naast de lijn en de bezoekende trainer moest van de scheidsrechter achter de afspanning na de man in het zwart verbaal te belagen. Nog voor de pauze duwde Eizer nog even door met een doelpunt van Simon Verheyden na een prachtige combinatie en dito aanval en ook de 5-0 kwam er na samenspel om vingers en duimen van af te likken, afgewerkt door opnieuw Lennert Hendrickx.

Logischerwijze was de 2de helft een maat voor niets, maar gelukkig zorgden de bezoekers nog voor enig animo toen het al 6-1 was (doelpunt van Antoine Marion). Op een goede vijf minuten van het einde werd een speler van BHS United uitgesloten na twee gele kaarten. In plaats van naar de kleedkamers te gaan nam hij plaats op het terras bij de supporters. Toen de referee hem aanmaande om naar binnen te gaan (wat volgens het reglement wel degelijk moet) kreeg de scheidsrechter het op de heupen en stuurde iedereen naar binnen. “Vijf minuten pauze”, fulmineerde hij, “en daarna zullen we de resterende vier minuten afwerken”. Inderdaad, na vijf minuten betraden de scheidsrechter en de spelers van Eizer terug het veld… maar de tegenstanders stonden al onder douche en weigerden dus om verder te spelen.

Voor de groene tafel van de voetbalbond zal nu uitgemaakt worden wat de gevolgen zijn van het wangedrag van BHS United. We moeten er wel bij vertellen dat de dienstdoende scheidsrechter ook niet helemaal vrijuit gaat. In een faire wedstrijd slaagde hij er toch in om een zevental gele kaarten te trekken, vooral voor de bezoekers. Dat was iemand die floot volgens de letters van het reglement. Op drie speeldagen van het einde is dat toch voor interpretatie vatbaar, zeker omdat beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hadden. Eizer is weer drie punten rijker en ze blijven maar stijgen in de rangschikking.

Eendracht Eizer – NV Keerbergen 3-1 (20 februari 2022)

De kentering werd al eventjes in 2021 ingezet door gelijke spelen op Gr. Vossem en Tildonk. Maar de echte ommekeer kwam er in 2022. Na een aarzelende 0-0 thuis tegen Bierbeek B volgde een deugddoende zege op het veld van Rotselaar B. En deze positieve trend van Eizer werd verder gezet door NV Keerbergen te verslaan.

In deze winderige, maar overigens heel aangename partij was het de thuisploeg die met het meeste initiatief en drive aan de match begon. En deze inzet werd ook beloond met een doelpunt van de weder optredende speler-trainer-spits Stijn Artois die na lang blessureleed terug in de basis begon.

Het verschil werd vooral (en zelfs met felle tegenwind) in de eerste 20 minuten van de 2de periode gelegd. Eerst kopte Stijn Artois op een corner het leer haarfijn in de verste hoek tegen de touwen en tien minuten later was Frederick Wautraets de auteur van een heel knap doelpunt. Hij kapte zich knap vrij door zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en van op wel 18 meter knalde hij de bal snoeihard naar de verste hoek waar dat het leer via de paal in doel belandde. Op dat ogenblik een verdiende voorsprong voor een goed en met een tomeloze inzet voetballende thuisploeg. En de score had nog veel hoger kunnen opgelopen hebben voor Eizer, maar de bezoekende doelman hield met enkele wonderlijke tussenkomsten zijn netten voor de rest van wedstrijd proper.

Door deze zege kan Eendracht Eizer min of meer met een gerust gemoed de verdere wedstrijden afwerken. Het degradatiespook lijkt zijn biezen gepakt te hebben al is het wel aangeraden om af en toe een driepunter te bemachtigen, kwestie van op safe te spelen.

Eendracht Eizer – Rapide Wezemaal 1-1 (27 februari 2022)

Op deze 19de speeldag kreeg Eizer de nummer één van de rangschikking op bezoek. Nog een opmerkelijke vaststelling is dat Wezemaal dit seizoen nog niet verloren heeft en dus was het zeker geen evidentie voor Eizer om deze tegenstander in het zand te doen bijten.

De thuisploeg, zonder trainer-speler Stijn Artois (die op vakantie was), had ongetwijfeld het meeste balbezit en ze deden er ook goede zaken mee gedurende de eerste helft. Niet alleen dat, maar ze versierden tal van doelkansen die spijtig genoeg niet verzilverd werden. Sterker nog: de best voetballende ploeg was zonder twijfel Eizer. De bezoekers hanteerden veel de lange bal en op geen enkel ogenblik kregen ze de wedstrijd onder controle.

Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, met misschien een beetje meer balbezit voor de bezoekers, al konden ze doelman Robin Schijns maar weinig aan het werk zetten. Beetje bij beetje herstelde Eizer terug het evenwicht in deze partij. En net toen het tij terug aan het keren was kregen de bezoekers een strafschop en die opportuniteit lieten ze niet liggen. Daarna zagen we wat een enorme veerkracht de mannen van Eizer voor de dag kunnen leggen. Ze bleven in hun kansen geloven en toen Aussama Oulanti weer een van zijn strakke voorzetten voor doel verstuurde kon Thomas Probst de verdiende gelijkmaker tegen de netten vlammen.

Dit was een sterke collectieve prestatie van Eendracht Eizer waarvoor ze eigenlijk te karig beloond werden. Uitblinkers noemen zou niet gepast zijn omdat iedereen van de ploeg zijn steentje heeft bijgedragen om tot dit resultaat te komen. En laten we ook niet vergeten dat de geel-zwarten nu al 8 opeenvolgende wedstrijden niet verloren hebben.

Eendracht Eizer – Langdorp 4-1 (13 maart 2022)

Laten we eens beginnen met enkele statistieken.

– Eizer zit nu aan 10 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

– Ze verloren niet meer sinds 28 november 2021.

– Na 14 speeldagen totaliseerden ze een povere 11 op 42.

– Na 7 matchen in de terugronde zitten ze al aan 15 op 21.

De ploeg (die een heel eind in 2021 met veel langdurig gekwetsten af te rekenen had) zit in een bijzonder goede periode.

Deze speeldag kwam Landorp op bezoek en ondanks dat de uitslag doet vermoeden dat het een rustige namiddag was moesten de geel-zwarten redelijk diep gaan om deze tegenstander in de touwen te krijgen.

In een vrij evenwichtige eerste helft, waarin Eizer het eerste kwartier oppermachtig was, stond na 15 minuten spelen al de 2-0 op het bord met doelpunten van Hannes Van Roy en een strafschop omgezet door Aussama Oulanti. Schaapjes op het droge dachten ze bij Eizer, maar op een subliem lobje van bezoeker Matthys had doelman Robin Schijns geen schijn(s) van kans (2-1). Even zag het er naar uit dat de partij ging kantelen in het voordeel van de bezoekers die na dat doelpunt beter in de wedstrijd kwamen.

Pasen is nog een eindje weg, maar de doelman van Langdorp deelde al geschenkjes uit toen hij heel lullig naast de bal trapte en Lorre Hendrickx scoorde waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière, al moet je wel op de goede plaats staan en alert reageren (3-1).

Tijdens een 2de helft zonder veel doelpogingen (alleen op een vrije trap moest keeper Robin Schijns bij de pinken zijn) kwam de thuisploeg zelden in moeilijkheden. Toen de ingevallen Stijn Artois de bal na een assist van Thomas Probst subtiel naast de bezoekende doelman in de verste hoek kon deponeren was de wedstrijd “in de pocket” voor Eendracht Eizer.

Meerbeek – Eendracht Eizer 0-1 (3 april 2022)

Eendracht Eizer is aan een onwaarschijnlijke terugronde bezig. Elke tegenstander komt terug met knikkende knieën op het terrein als de tegenstander Eizer is. Bij Meerbeek dachten ze er anders over en ze zouden dat laten zien op het veld. Na amper twee minuten werd hun plannetje al van tafel geveegd toen Hannes Van Roy met een listige kopbal voor de 0-1 zorgde. We moeten er wel bij zeggen dat de thuisdoelman bij dit tegendoelpunt niet vrijuit ging. Dat maakte echter de rekening van Eizer niet en de geel-zwarten van speler-trainer Stijn Artois (terug out met een blessure) voetbalden wanneer het kon en keilden het leer weg wanneer het moest.

Meer en meer werd het een fysiek duel waarbij de thuisspelers het niet nalieten om er soms nogal fel in te vliegen. Eizer liet zich niet intimideren en als het moest lieten ze voelen dat ze ook hun mannetje konden staan. De tweede helft voerde Meerbeek de druk op en het zag er meer en meer naar uit dat de gelijkmaker in de lucht hing. Gelukkig ving Eizer deze stormloop collectief op. Meerbeek kreeg wel kansen, maar deze werden vakkundig de nek omgewrongen. Op enkele minuten van het einde pakte doelman Robin Schijns uit met een geweldige redding. Dat was wel “het moment” van de wedstrijd. Gaat die bal er in dan zouden het nog hectische minuten geweest zijn, maar nu bleef het 0-1 en zorgde Eizer er voor dat Meerbeek voor het eerst dit seizoen verloor op eigen veld.

Dit was wel een collectieve glansprestatie van Eendracht Eizer. Toch een speciale vermelding voor Lander Maigret en Sander Vangoidtsenhoven die in de verdediging geen krimp gaven en sluitstuk Robin Schijns die niet zo veel werk kreeg, maar er stond op de moeilijkste momenten. Nogmaals, om niemand van de groep te kort te doen: dit was een zege van het collectieve en trainer Stijn Artois heeft samen met zijn assistenten een groep gevormd waar elke tegenstander zich de tanden stuk zal op bijten.